Veleposlaništvo RS Moskva /Vizumske in konzularne informacije /Obvestila /

Elektronski vizum za obisk Kaliningrada

Od 1. julija 2019 lahko državljani Republike Slovenije prek specializirane spletne strani electronic-visa.kdmid.ru pridobijo enkratne delovne, humanitarne in turistične elektronske vizume za obisk pokrajine Kaliningrad, Ruska federacija.


Elektronski vizum je brezplačen. Zanj je treba zaprositi najpozneje 4 dni pred načrtovanim potovanjem. K elektronski vlogi je treba priložiti fotografijo v elektronski obliki. Izdani vizum velja do 30 dni in dovoljuje 8-dnevno bivanje na ozemlju pokrajine Kaliningrad.


Imetniki elektronskega vizuma v pokrajino Kaliningrad lahko vstopajo samo prek določenih mejnih prehodov, ki so našteti tukaj: https://electronic-visa.kdmid.ru/klgd_checkpoint_en.html

Elektronski vizum ne omogoča vstopa na ostalo ozemlje Ruske federacije.

Vse informacije o elektronskem vizumu za obisk pokrajine Kaliningrad najdete tukaj: http://electronic-visa.kdmid.ru/klgd_home_en.html


Veljavnost elektronskega vizuma je mogoče preveriti prek specializirane spletne strani https://evisacheck.kdmid.ru

OBVESTILO POPOTNIKOM: prečkanje belorusko-ruske meje

Na podlagi obvestila ruskih organov slovenske državljane opozarjamo, da so kopenski mejni prehodi med Belorusijo in Rusijo za državljane tretjih držav zaprti. Slovenskim državljanom, ki se v Rusko federacijo ali iz nje odpravljajo z vozili ali vlakom, svetujemo, da potujejo prek Latvije ali Ukrajine.

 

OPOZORILO: tridesetdnevni letališki brezvizumski režim za Belorusijo (http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/evropa/belorusija/) ne velja za tujce, ki v Belorusijo potujejo z letalom iz Ruske federacije ali iz Belorusije v Rusko federacijo (http://mfa.gov.by/en/visa/visafreetravel/e0ced19bb1f9bf2c.html).