Veleposlaništvo RS Moskva /Vizumske in konzularne informacije /Obvestila /

Elektronski vizum za obisk Sankt Peterburga

Od 1. oktobra 2019 lahko državljani Republike Slovenije prek specializirane spletne strani https://electronic-visa.kdmid.ru/spb_home_en.html pridobijo poslovne, humanitarne in turistične elektronske vizume za enkratni obisk Sankt Peterburga in Lenigrajske pokrajine.

Elektronski vizum je brezplačen. Zanj je treba zaprositi 20 oziroma najpozneje 4 dni pred načrtovanim potovanjem. K elektronski vlogi je treba priložiti fotografijo v elektronski obliki. Izdani vizum velja do 30 dni in dovoljuje 8-dnevno bivanje izključno na območju Sankt Peterburga in Leningrajske pokrajine.

Imetniki elektronskega vizuma lahko v Rusko federacijo za namen obiska Sankt Peterburga in Leningrajske pokrajine vstopajo in izstopajo iz nje samo prek določenih mejnih prehodov, ki so našteti tukaj: https://electronic-visa.kdmid.ru/spb_checkpoint_en.html

Elektronski vizum ne omogoča potovanj po ostalem ozemlju Ruske federacije! Prav tako ne omogoča vstopa v Rusko federacijo na drugih mejnih prehodih, kar pomeni, da imetnik takega vizuma v Sankt Peterburg ne more potovati prek moskovskih in drugih ruskih letališč.

Imetniki elektronskega vizuma si morajo za trajanje bivanja v Sankt Peterburgu in Leningrajski pokrajini urediti ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje.

Prosilci za elektronski vizum morajo imeti veljaven potni list, ki velja vsaj 6 mesecev in ima vsaj eno prazno stran za vstopne in izstopne žige.

Vse informacije o elektronskem vizumu za obisk Sankt Peterburga in Leningrajske pokrajine najdete tukaj: https://electronic-visa.kdmid.ru/spb_home_en.html

Veljavnost elektronskega vizuma je mogoče preveriti prek specializirane spletne strani https://evisacheck.kdmid.ru

 

 

Elektronski vizum za obisk Kaliningrada

Od 1. julija 2019 lahko državljani Republike Slovenije prek specializirane spletne strani electronic-visa.kdmid.ru pridobijo poslovne, humanitarne in turistične elektronske vizume za enkratni obisk pokrajine Kaliningrad, Ruska federacija.


Elektronski vizum je brezplačen. Zanj je treba zaprositi najpozneje 4 dni pred načrtovanim potovanjem. K elektronski vlogi je treba priložiti fotografijo v elektronski obliki. Izdani vizum velja do 30 dni in dovoljuje 8-dnevno bivanje na ozemlju pokrajine Kaliningrad.


Imetniki elektronskega vizuma lahko v Rusko federacijo za namen obiska pokrajine Kaliningrad vstopajo samo prek določenih mejnih prehodov, ki so našteti tukaj: https://electronic-visa.kdmid.ru/klgd_checkpoint_en.html

Elektronski vizum ne omogoča vstopa na ostalo ozemlje Ruske federacije.

Vse informacije o elektronskem vizumu za obisk pokrajine Kaliningrad najdete tukaj: http://electronic-visa.kdmid.ru/klgd_home_en.html


Veljavnost elektronskega vizuma je mogoče preveriti prek specializirane spletne strani https://evisacheck.kdmid.ru

OBVESTILO POPOTNIKOM: prečkanje belorusko-ruske meje

Na podlagi obvestila ruskih organov slovenske državljane opozarjamo, da so kopenski mejni prehodi med Belorusijo in Rusijo za državljane tretjih držav zaprti. Slovenskim državljanom, ki se v Rusko federacijo ali iz nje odpravljajo z vozili ali vlakom, svetujemo, da potujejo prek Latvije ali Ukrajine.

 

OPOZORILO: tridesetdnevni letališki brezvizumski režim za Belorusijo (http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/evropa/belorusija/) ne velja za tujce, ki v Belorusijo potujejo z letalom iz Ruske federacije ali iz Belorusije v Rusko federacijo (http://mfa.gov.by/en/visa/visafreetravel/e0ced19bb1f9bf2c.html).