Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
21.11.2014  

Veleposlanik Šeligo vročil poverilna pisma v Republiki Tadžikistan

Veleposlanik Primož Šeligo je med 17. in 19. novembrom 2014 obiskal Tadžikistan, kjer je skupaj z osemnajstimi veleposlaniki drugih držav vročil kopijo poverilnega pisma ministru za zunanje zadeve Republike Tadžikistan Sirodžidinu Alsovu in original predsedniku Republike Tadžikistan Emomaliju Rahmonu.

V pogovoru z veleposlanikom je minister Aslov pohvalil sodelovanje med Slovenijo in Tadžikistanom v okviru mednarodnih organizacij ter se zavzel za nadaljnjo krepitev odnosov med državama, v prvi vrsti z izgradnjo pravne podlage. Prav tako je pozdravil aktivnosti veleposlaništva za krepitev gospodarskega sodelovanja ter izrazil upanje, da bo obisk veleposlanika z gospodarsko delegacijo privedel do konkretnih dogovorov.

Na slovesnosti vročitve poverilnih pisem predsedniku Rahmonu je le-ta vsem veleposlanikom zaželel uspehov pri opravljanju svoje funkcije ter izrazil prepričanje, da bodo s svojo dejavnostjo prispevali k krepitvi in razširitvi dvostranskih odnosov s Tadžikistanom.

Tekom svojega obiska v Dušanbeju je veleposlanik skupaj s predstavniki nekaterih slovenskih podjetij opravil srečanja z vodilnimi v Ministrstvu za energetiko in vodne vire, Ministrstvu za kmetijstvo, Odboru za izredne razmere in civilno obrambo, Odboru za mladino, šport in turizem ter Odboru za televizijo in radio.