Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
10.08.2010  

Informacija za popotnike o stanju v Rusiji

Moskva in večji del zahodne Rusije je v zadnjih tednih izpostavljen izredno visokim temperaturam in močno onesnaženemu zraku zaradi številnih požarov, ki so izbruhnili na tem območju. Najbolj ogrožena območja so Nižni Novogorod, Rjazan, Moskva, Mordovija, Tatarstan, Voronež, Vladimir in Ivanovo. Odsvetujemo vsa potovanja v omenjene predele Rusije, ki niso nujna. Še posebej naj se teh območij izogibajo starejši ljudje, otroci, nosečnice in bolniki z astmo ali bronhitisom oz. naj se pred potovanjem posvetujejo z osebnim zdravnikom.

Popotnikom svetujemo, da spremljajo poročanja lokalnih medijev, saj se lahko situacija hitro spreminja. Prav tako priporočamo, da upoštevajo navodila lokalnih varnostnih organov. Aktualne informacije v angleškem jeziku so na voljo tudi na: www.mchs.gov.ru/index.php?lang=eng.

V zadnjih dneh je zaradi slabe vidljivosti prišlo tudi do odpovedi oz. prestavitev nekaterih poletov z moskovskih letališč (Domodedovo, Vnukovo). Vsi, ki potujete v ali iz Moskve predhodno kontaktirajte letalskega prevoznika in preverite informacijo o letu.