Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
27.07.2021  

VSTOP V REPUBLIKO SLOVENIJO ZA NENUJNA POTOVANJA - novosti

Republika Slovenija v skladu s Priporočilom Sveta EU 2020/912 o začasni omejitvi nenujnih potovanj v EU in morebitni odpravi te omejitve, vključno s spremembami in dopolnitvami Priporočila, omogoča vstop v Republiko Slovenijo tudi za nenujna potovanja. Informacije so posodobljene glede na vstopne pogoje, ki veljajo od 15. julija 2021.

Nenujna potovanja se omogočijo naslednjim kategorijam oseb, če izpolnjujejo spodaj navedene pogoje za vstop v Republiko Slovenijo skladno z Odlokom o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19:

ostalim tujcem (v skupini tudi ruski državljani), če ob vstopu v Republiko Slovenijo predložijo potrdilo o cepljenju z dvema odmerkoma cepiva

ali

dokazilo, da so preboleli bolezen COVID-19 v zadnjih šestih mesecih in hkrati potrdilo o cepljenju vsaj z enim odmerkom cepiva.


Osebe morajo imeti veljaven vizum za vstop v Republiko Slovenijo. Veleposlaništvo RS v Moskvi novih vizumov za nenujna potovanja ne izdaja!!!